+45 4098 1819

Om Kvinders vej

Denne hjemmeside om kvinders vej har jeg lavet, fordi jeg, i mit arbejde, møder alt for mange dygtige, flittige karrierekvinder og mødre, der stresser rundt, og kæmper med at få enderne til at hænge sammen.

Det vil jeg gerne ændre på!

Min egen vej

Jeg startede egen virksomhed i 2003, da vores børn var 9, 7 og 4 år, siden da har jeg arbejdet med personlig effektivitet og adfærd – både privat og på job.

Gennem årene har jeg læst tykke bøger, tidsskrifter og blogs, øvet mig som en gal og udviklet værktøjer og metoder.

Det betyder, at mine – somme tider – dyrekøbte erfaringer kan komme dig og dine kollegaer til gode. Du får de lette genveje, al min erfaring og en efterhånden kæmpe stor værktøjskasse fyldt med alt det, der gør at dine travle dage også bliver til gode dage, hvor du når det du gerne vil privat og på job.

Om Lones vej fra pres til overblik og overskud

Et godt eksempel er Lone, der som HR Manager og Personlig Assistent for den Administrerende Direktør, døjede med at få enderne til at hænge sammen, hun var på kanten af stress. Jeg fik lov at hjælpe og i løbet af et halvt år gik hun – ifølge chefen – fra en effektivitet på 20 % til 90 %, samtidig fik hun mere overskud til mand, børn og venner.

Om hvorfor kvinders vej er svær

Medierne er fyldt med kloge mennesker, der kalder på kvindelige ledere og bestyrelsesmedlemmer.

Når vi læser om kvinder “der har gjort det”, er kvindens vej næsten altid på bekostning af.

Jeg ved nu, at der er en anden vej frem. En vej hvor vi kan balancere vores roller og samtidig opnå succes. Og den vej har jeg videregivet til en del kvinder efterhånden.

Kvinders mange roller og vilkår

Kvinders mange roller og vilkår har optaget mig i mange år. Som virksomhedskonsulent bemærkede jeg, at kvinder ikke “bed til bollen”, når oplagte lederjob og bestyrelsesposter viste sig.

Jeg lavede min egen uvidenskabelige analyse, som viste, at der især var tre grunde; 1. kvinder skal opfordres 2. de skal føle “sig klædt på” fagligt og personligt 3. der skal være plads til et liv uden for jobbet med familie og fritid.

Jeg har før hjulpet kvinder på vej

På den baggrund udviklede og drev jeg i 2003 lederuddannelsen “Kvinder på Vej”. EU støttede uddannelsen med DDK 2 mio,-. Målet var at skabe en dybdegående personlig og faglig udvikling hos de 36 kvinder; kvinden skulle rustes til at tage ansvar for egen læring, udvikling og karriere.

Jeg har også været bestyrelsesmedlem og formand i Erhvervskvinder.dks nordjyske afdeling i 6 år. En spændende og lærerig tid, hvor vi skabte mange forbedringer både lokalt og nationalt.

Blandt andet mødte jeg Bente Broberg. Sammen udviklede og drev vi det EU finansierde Kvindelige Iværksættere i Netværk. Vi hjalp knapt 400 kvinder, i de syv år projektet løb. Budgettet var DDK 5 mio,-.

 

Kvinder på vej

Hvorfor lave en lederuddannelse – udelukkende – for kvinder?

I mit tidligere job som virksomhedskonsulent undrede – og ærgrede – jeg mig over, at kvinder ikke “bed til bollen” til oplagte lederjob, i lønforhandlinger, m.m, hvorfor mon dog?

Min analyse viste, at det var der flere grunde til, dog var især tre faktorer markante; 1. kvinder skal opfordres til at avancere 2. de skal føle “sig klædt på” fagligt og personligt 3. der skal være plads til et liv uden for jobbet med familie og fritid.

Amerikanske undersøgelser viste samtidig, at kvinder i ledelsen skaber et bedre arbejdsmiljø, gør arbejdspladsen mere attraktiv og øger bundlinjen.

Skaffede 2 mio. kroner til 36 kvinders lederuddannelse

I 2003 udviklede jeg den EU-finansierede lederuddannelse “Kvinder på Vej”. Jeg indgik aftale med Væksthus Nordjylland om, at de varetog administration og økonomi, Line Øris varetog den del med bravour.

Kompetenceudviklingen

Ideen med uddannelsen var at ”Kvinder på Vej” skulle skabe en dybdegående personlig og faglig udvikling hos den enkelte deltager; kvinden skulle rustes til at tage ansvar for egen læring, udvikling og karriere. Det blev vægtet højt, at kvinderne blev kompetenceudviklet til at håndtere forandringsledelse i komplekse og dynamiske omgivelser. Det skete i praksis ved indføring i teorier, praktisk træning, værktøjer og ikke mindst afprøvning som intern læring i egen virksomhed. Netværksopbygning udover uddannelsens levetid blev ligeledes prioriteret højt – et af de tre netværk eksisterer endnu! – 2018

Der deltog i alt 36 kvinder i lederuddannelsen, der strakte sig over 1,5 år pr. hold. Hold 1 var for kvinder med lederpotentiale eller nyudnævnte ledere. Hold 2 for mellemledere og hold 3 var for topledere og ejerledere.

Vil du høre mere?

Kvindelige IVærksættere I Netværk

Hvorfor lave et projekt – udelukkende – for kvindelige iværksættere?

Bente Broberg og jeg mødte hinanden i Erhvervskvinder.dk – Aalborg. Vi faldt hurtigt i snak og kemien var god. En af de ting vi talte om var, ejerlederes evne til at bygge sunde forretninger – eller rettere manglen på samme.

Det ville vi gerne gøre noget ved, og da vi begge var medlem af en kvindelig erhvervsforening, var det naturligt at fokusere på kvinder.

Skaffede godt 5 mio. kroner til kvindelige iværksætteres kompetenceudvikling

Vi ansøgte Region Nordjylland om godt 3 mio. kroner til at lave et omfattende iværksætter-program, hvor der var fokus på kvindelige iværksættere og -ejerleders specielle udfordringer. Vores ansøgning blev imødekommet – projektet var ambitiøst og et af de først – hvis ikke det først, hvor målgruppen var kvinder.

Bente Broberg, CFO i Webhouse og jeg har sammen udviklet, ansøgt og drevet KIVIN 1. Det gik over al forventning og i anerkendelse af vores resultater blev vi bevilliget endnu 2 mio. til et KIVIN 2.

Vores arbejde

Gennem årerne har vi arbejdet med knapt 400 kvindelige iværksættere og -ejerledere – Første step var en screening, der afdækkede kompetencer og behov; den enkelte kvinde har således modtaget de ydelser, der kunne hjælpe hende på vej mod rollen som ejerleder og virksomhedsindehaver.

Det var mit ansvar at udvikle og eksekvere et rådgivnings- og læringsrum for de mange deltagere. Konkret at udvikle et screeningsværktøj, levere kompetenceafklaring og udvikling, gennemføre test og coaching, udvikle iværksætteruddannelsen samt udvikle og gennemføre mentoruddannelser for kvindelige topledere og for kvindelige ejerledere. Endvidere lavede jeg i samarbejde med Bente Broberg projektledelse på KIVIN 1 samt udviklede og drev erfaringsnetværk de første tre år.

Vil du vide mere?

Foreningen Erhvervskvinder.dk

2002 – 2008

Jeg har været bestyrelsesmedlem i Erhvervskvinder.dks nordjyske afdeling i 6 år. – De sidste fire år var jeg formand. En spændende og lærerig tid, hvor der skete mange forandringer både lokalt og nationalt.

Da, Charlotte Aaen, et af vores nordjyske medlemmer flyttede til Viborg, tog hun initiativ til at etablere en afdeling i Viborg. – En spændende proces, hvor jeg assisterede.

Fra selvstændige afdelinger til en forening

I min formandsperiode var jeg en af de drivende kræfter i Erhvervskvinder.dk’s make-over; en storstilet strategi-udviklingsproces, hvor hele foreningens fundament var til revision.

Vi ville lave en professionel og sammentømret forening, der var et talerør for erhvervskvinder. Processen bestod i at definere strategisk fundament, opbygge landsdækkende hovedbestyrelse og forretningsudvalg, samle de enkelte afdelinger, der hidtil havde fungeret som selvstændige enheder, udarbejde mål og handlingsplaner etc. – en spændende og særdeles arbejdskrævende proces, der varede 1½ år.

I min periode som formand var jeg også var medlem af den landsdækkende hovedbestyrelse og forretningsudvalget.

Mere end 20 års erfaring

Jeg har et solidt fundament, der er bygget på mere en 20 års erfaring fra egen virksomhed, ledelses- og bestyrelsesposter kombineret med uddannelser inden for handel, erhvervsøkonomi, coaching, adfærd og psykologiske profiler.

Din udfordring er min løsning

Her får du ægte nærvær og engagement. Det handler om dig, dine behov og ønsker, sammen skaber vi den løsning, der passer til dig. Så her får du ikke en standard løsnig i glitret papir.

Skal vi finde din løsning?

Respekt, tillid og samarbejde er min styrke.
Kvalitet, resultater og professionalisme er mit kendetegn
Skal vi udfordre status quo; tænke og handle anderledes, så du når dine ønsker og mål?

Coach | Underviser | Sparringspartner

Mine kernekompetencer udspringer i en god forretningsforståelse, min egenskab som menneskekender og konceptudvikler. Det bedste ved mit arbejde er, at det giver mig mulighed for at gøre en forskel.

Uddannelser

Cand. merc. med specialisering i Strategi & Ledelse
Certificeret i mange værktøjer indenfor person– og intelligenstest
ICC-Coach

Efteruddannelse & kurser

Personlig gennemslagskraft,
Personlig effektivitet og planlægning,
Forhandlingsteknik,
Konflikthåndtering,
Balanced Scorecard

Sprog

Flydende dansk
Flydende engelsk
Taler, læser og forstår tysk
Forstår svensk og norsk

JA TAK jeg vil gerne høre mere

2 + 2 =

“Conni har en helt særlig måde at coache på. Hun er selv det allerbedste eksempel på en, der kender sig selv og arbejder med det, hun brænder for.

Jeg kommer til at tænke, at det da ikke ser så svært ud – og det ser tilmed rart ud – det kan jeg også gøre!”

Helle Borregaard | Area Sales Manager | Actona Company

kvindersvej.dk

6 genveje til et godt liv!

Du får viden om, værktøjer til og svar på, hvordan du får ro, overskud - og et godt liv!

om 4 minutter ved du, hvordan du kick starter din personlige udvikling og du får

6 tips og øvelser, som mange kvinder før dig har haft stort udbytte af.

Nul spam. Udelukkende emails om kvinder, adfærd og effektivitet. Og du kan selvfølgelig afmelde dig, lige når du ønsker!

Har du spørgsmål og kommentarer, er du velkommen til at kontakte mig.


Gode tanker herfra

Conni

Fedt at du vil være med! Jeg glæder mig til, at vi i fællesskab klæder dig på til en nemmere hverdag som karrierekvinde og mor. Lige om lidt lander en mail fra mig i din indbakke! På gensyn Conni Kvindersvej.dk.